top of page

עמידה על לוח מסמרים – מיתוסים מול מציאות

  • תמונת הסופר/ת: שי גת
    שי גת
  • לפני 4 ימים
  • זמן קריאה 1 דקות



לוח מסמרים (Sadhu Board) מעורר סקרנות – אך גם לא מעט חששות. הרבה אנשים שואלים אותנו: “זה לא כואב מדי?” או “זה לא מסוכן? ”בפוסט הזה נעשה סדר – ונשבור כמה מיתוסים נפוצים.


מיתוס 1: "המסמרים חודרים לעור – זה מסוכן!"

האמת: הלוחות שלנו בנויים בדיוק מוקפד, כך שהמסמרים צפופים, העומד מפזר את המשקל בין עשרות נקודות מגע – ולכן אין חדירה של המסמרים לעור. אין דימום, ואין סכנת זיהום. התחושה חזקה – אך בטוחה.


מיתוס 2: "צריך להיות יוגיסט או נזיר בודהיסטי כדי לתרגל את זה"

האמת: לוח המסמרים מתאים לכל אדם שמוכן לפגוש את עצמו. אין צורך בידע מוקדם ביוגה, אין צורך בגמישות או ניסיון קודם. התרגול הוא פנימי – לא פיזי. זהו כלי לתרגול נוכחות, נשימה, ויסות והתבוננות עצמית – לא תרגיל אקרובטי.


מיתוס 3: "אם קשה לי – זה לא בשבילי"

האמת: קושי הוא חלק מהתרגול. גם עמידה למספר שניות היא הצלחה. אין מטרת “הישג” – אלא שהייה מודעת מול תחושה לא נוחה. כל אחד מתחיל היכן שהוא. לאורך הזמן – הגוף והנפש מסתגלים, והקושי הופך לכלי צמיחה.


מיתוס 4: "עדיף לא לנסות לבד"

האמת: בהחלט רצוי להתחיל עם ליווי – מדריך, חבר או סרטון הדרכה. אבל התרגול הביתי לגמרי אפשרי – אם עושים אותו בהדרגה, לפי הכללים. באתר שלנו תמצאו סרטוני הדרכה ברורים לתרגול עצמאי עם כיסא או עם מלווה.


לסיכום: כמו בכל תחום עמוק – גם לוח המסמרים סובל ממיתוסים שמרחיקים אנשים שלא לצורך. אם תיגשו לתרגול בסבלנות, הקשבה ורצינות – תגלו כלי יוצא דופן לחיים של נוכחות, עוצמה והתפתחות.

Comments


bottom of page